måndag 28 november 2011

En helg att minnas!

Det började i onsdags.. Efter ett litet surmulet bråk så vaknade vi upp till en ny dag och med hjälp av prat, prat, pratet dagen innan så var nu våra hjärtan varma igen. Och på skoj så kollade Markus flygbiljett upp till mig den kommande fredagen, det var ju trots allt Thanksgivinghelgen. Jag skulle jobba fredagkväll men annars var jag ledig. Och se! Biljetten upp var rena rama skatten. Jag kollade på dagen med familjen och så var det bokat :) Markus skulle komma fredagmorgon och stanna till söndag då han (lyckligtvis nog) skulle åka på ett jobb i Philli.

Fredagen blev bättre än vi förväntat oss då min värdfamilj gav mig kvällen av. Jag hämtade upp honom på Westchester airport och så åt vi frukost/lunch på Ihop. Sedan åkte vi till hotellet, hade det mysigast och bäst, och under tiden ominstallerades dessutom min dator. Middag åt vi på Cheesecake Factory och sedan gick vi till Whole Food och köpte praliner och cappuccino. Vi pratade om hur fint det var att vi på denna dag haft varandra i två år och hela fem månader, och jag rös lite när jag tänkte på att snart är det jul och då har vi vart tillsammans i två och ett halvt år! Tiden går så fort men ändå långsamt. Jag älskar dig Markus!
På lördagen åt vi amerikansk hotellfrukost och åkte sedan in till stora staden. Här gick vi till Times Square, köpte (manchester!)byxor till Markus, samt världens finaste tröja och sedan bar vi oss av ner mot Brooklyn.

Och så var vi där, vi gick en bit och hamnad snart utanför vårt hotell, Le Bleu! Det såg nästan malplacerat ut i den lite slitna miljön med sin rena fasad och blå ingång. Väl inne slogs vi av just det, allt blått! Det lös med nästan neonfärgat blåljus i hela foajen och hissarna glänste av futuristiskt stål. När vi kom upp till rummet slogs vi med häpnad, det var riktigt fint med blått ljus bakom huvudgaveln, en dusch med glasrutor mot rummet och ett handfat två meter från kudden.Här stannade vi ett tag. Vi läste böcker om Brooklyn, duschade i den snygga duschen, myste i våra vita morgonrockar och kissade på toaletten med lätt genomskinlig vägg mot rummet (Inget för försynt folk inte).Sedan när det blev dags för middag hittade jag (på nätet) en mexikansk restaurang som tydligen skulle ha utsikt över Manhattans skyline, en halvtimmes promenad från hotellet. Så vi begav oss. Promenaden var fantastisk och jag måste erkänna att jag blev lite kär, i just Brooklyn. För trots Manhattans alla sevärdheter så har Brooklyn det där lugnet, det som man inte förstår att man saknat förrän man får uppleva det. Gatorna är bredare och de området vi var i var otroligt charmigt. Här trängdes små klädbutiker, lokala mataffärer, söta små radhus med de där typiska NYtrapporna till ingången och nästintill europeiska cafeer. Dessutom hade folk börjat pynta sina små trädgårdar med julljus och man mötte fina indiemänniskor och snygga hipsters på gatorna. Så härligt var det!

Restaurangen var också riktigt fin. Efter några trappor upp hamnade vi på en uppvärmd uteservering med utsikt över glittriga Manhattan. Folket runt omkring oss var sådär estetsnygga och maten fantastisk! Corona till det och sedan en Vanilla pineapple margarita till efterrätt gjorde kvällen än mer komplett. På vägen hem gick vi förbi en liten mataffär som hade både carlsberg och en tjock katt som tittade undrande på oss. Vi köpte öl, gick till vårt hotellrum, drack och pratade om livet. Sedan somnade vi med kläderna på och vaknade lite senare av värmen..

Söndag bjöd på lätt frukost leverad direkt till dörren, återigen fin dusch och sedan promenerade vi till ett brunchställe där vi åt omelett och cob salad. Vi åkte in till stan igen, köpte en fin kappa till mig på Zara! (Bilder kommer) Och efter detta gick vi till Svenska kyrkan där vi åt pepparkakor, bulle och drack kaffe. Markus fick träffa Emma och Andrea och jag kunde inte sluta tänka på hur jävla snygg han var i sina nya kläder. Jesus, är han min, tänkte jag.. När kaffet var slut (och bullen snabbt slinkt ner i Markus mage ;P) begav vi oss upp en trappa för att sjunga. Markus fick lyssna till tvåtimmars luciasång och sedan åt vi middag på Five guys (Hamburgehak). Tåget till Philli gick från Penn så vi åkte nu hit. Vi hämtade ut biljetten, fick veta att de har världens konstigaste sätt att åka tåg här, med vetskap om spår i sista sekund och boardingkort. Sedan tog vi en sista kopp på Starbucks och så sa vi hejdå för denna gången.. Ledsamt men med vetskapen om att snart ses vi igen, och då är det för en hel vecka! :)

Med andra ord, en fantastisk helg värd att minnas. Nu skall jag dricka kaffe och läsa fina inredningsbloggar. Puss på livet!

Jennie
(Ursäkta för suddiga mobilbilder)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar